Zatiaľ čo ENO Plancha vám umozní piecť jedlo vonku, ohrievací zvon z nehrdzevejúcej ocele ponúka nové moznosti pečenia v záhrade. Trochu ako rúra, ale vonku!
Je to veľmi všestranné príslušenstvo pre Plancha, ktoré mozno pouziť na prípravu chutných pokrmov, a to aj v kombinácii s údenými príchuťami.
Pomocou zvonu plancha môzete dosiahnuť efekt pece. Zvon zachová všetky chute jedla. Pri pouzití vytvára pri zahrievaní byliniek a korenín oblak chuti, ktorý obklopí a prenikne do jedla. Optimalizuje vaše recepty a zvýrazňuje chuť.
Chute sa v tomto prostredí zachovajú a preniknú do mäsa, čím sa dosiahne ešte lahodnejší výsledok. Všeobecne sa odporúča pre veľké kusy mäsa alebo rýb, pretoze podporuje ich dôkladnú tepelnú úpravu bez vysušenia.
Obdĺznikový zvon Eno z nehrdzavejúcej ocele s rozmermi 31 x 24,5 x 19 cm ľahko pokryje zeleninu a kúsky mäsa tak, aby boli upečené do lahodnej a jemnej konzistencie.
Je vyrobený z nehrdzavejúcej ocele, odolnej voči vonkajším podmienkam, ako aj teplu a pouzívaniu.
Objavte techniku údenia
AKÝ JE PRINCÍP ÚDENIA?
Údenie je technika, ktorá sa pouzíva na konzervovanie a ochutenie určitých potravín. Ide o prenos vône rôznych druhov údeného dreva na mäso, ryby alebo dokonca syr.


Drevo vo forme triesok, pilín alebo častíc, keď je vystavené teplu uvolňuje dym. Dym preniká do potravín a vysušuje ich, mení ich farbu, vôňu a najmä chuť, čím im dodáva typickú a neporovnateľnú "údenú" chuť.
PREČO JE ÚDENIE PROSPEŠNÉ?
Údením sa snazíme vniesť do rôznych jedál a pokrmov údenú chuť. V závislosti od pouzitého dreva chute budú rôzne.
ÚDENIE HORÚCICH JEDÁL
Horúce údenie znamená vystavenie potravín horúcemu dymu tak, aby sa varili a údili zároveň.
Preto by ste mali pouzívať gril alebo prístroj, ktorý dokáze dosiahnuť a udrzať teplotu medzi 70 °C a 130 °C.
Eno bbq plancha je ideálna na údenie jedál. Jej ohrevný výkon umozňuje dosiahnuť túto teplotu za niekoľko minút.
Táto technika sa odporúča v nasledujúcich prípadoch:
- Kuracie, morčacie a iné hydinové mäso
- Ošípané
- Hovädzie
AKÝM DREVOM BY STE MALI ÚDENIE ROBIŤ?
Olivové piliny sú vysoko cenené nadšencami údenia, ktorí chcú dodať svojim pokrmom jedinečnú chuť a vôňu. Tieto prírodné piliny prvotriednej kvality sú ideálne na pouzitie v udiarňach alebo generátoroch dymu, pretoze horia pomaly a uvoľňujú hustý dym, ktorý dodáva mäsu, rybám a zelenine olivovú príchuť.